Που πάνε τα smartphones;

Αρχικά να πω ότι δεν είμαι ούτε fan ούτε hater εταιριών αλλά μου αρέσει όταν παρουσιάζεται κάτι καλό και ωραία υλοποιημένο να το αναφέρω. Το λέω αυτό για να μην παρεξηγηθώ γι αυτό το post μου.

Ο λόγος που το γράφω είναι το iPhone X, όχι τόσο σαν συσκευή, αλλά για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει που είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ανταγωνιστές της εταιρίας θα τα βάλουν στις επόμενες ναυαρχίδες τους. Όπως όλοι ξέρουμε το iPhone X προσφέρει κάποιες λειτουργίες πολύ ενδιαφέρουσες όπως είναι το Face ID. Με τη νέα αυτή λειτουργία πλέον μπορεί ο χρήστης απλά να κοιτάξει την οθόνη και η συσκευή να ξεκλειδώσει. Ναι ξέρω θα πείτε αυτό εμφανίστηκε πρώτα από τη Samsung στο Note 7 αν θυμάμαι καλά, οπότε δεν είναι πρωτοπόρα η Apple. Συμφωνώ απόλυτα, η Apple όμως το υλοποίησε με ειδικούς αισθητήρες και AI chip που μπορεί να συλλέγει περισσότερες πληροφορίες και ουσιαστικά όπως πολλοί λένε ενσωμάτωσαν ένα μικρό kinect στο κινητό.

Προβλέπω ότι οι επόμενες γενιές smartphones θα είναι και πιο έξυπνες αλλά και πιο AI based (ή ότι άλλο θέλετε να βάλετε μετά). Η συσκευή πλέον δεν θα έχει βασικές, όπως τις θεωρούμε τώρα λειτουργίες, αλλά θα μπορεί να συλλέγει περισσότερες πληροφορίες βιομετρικές (;) Νομίζω ότι σιγά σιγά πλησιάζουμε στο σενάριο όπου οι συσκευές είναι ενσωματωμένες στο σώμα μας ενώ πλέον θα συνδέονται με εμάς περισσότερο. Πλέον για να κλέψεις ένα τηλέφωνο ίσως χρειάζεσαι και το μάτι του χρήστη αλλιώς σου είναι άχρηστο.

Μπορεί τα παραπάνω να σας ακούγονται λάθος ή και ανώφελα ή και χαζά, πιστεύω ότι καταλαβαίνεται που πάμε…

Η γενικά βαθμολογία
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *