iPhone X: Καλό αλλά όχι τόσο καλό;

12 Σεπτεμβρίου 2017: Η μεγάλη μέρα που όλοι μας περιμέναμε έφτασε και μπορώ να πω ότι πλέον έχει περάσει κιόλας. Μα φυσικά όλοι την περιμέναμε γιατί σήμερα παρουσιάστηκαν οι νέες συσκευές Apple, και αναφέρομαι στο iPhone 8, iPhone 8 Plus και φυσικά το επετειακό iPhone X!

Η ώρα είναι λίγο περασμένη και αφού διάβασα διάφορα άρθρα και πληροφορίες για την νέα συσκευή είπα να γράψω δύο αράδες. Όπως βλέπετε προσπερνάω τα 8 και 8 Plus και πάω αμέσως στο X! Πριν ξεκινήσω όμως να πω ότι δεν είμαι ούτε φαν ούτε και hater της Apple! Για εμένα η Apple είναι μια εταιρία που έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της.

Ξεκινώντας να πω ότι μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι πλέον άλλαξε τον τρόπο και το σκεπτικό που δίνει ονόματα στις συσκευές της, καθώς όλοι περιμέναμε το iPhone 7S όπως μας έχει συνηθίσει, και επίσης παρατήρησα ότι «πήδηξε» ένα νούμερο έτσι! Που είναι το iPhone 9; Δεν θα έρθει ποτέ μα γιατί ήρθε το επετειακό iPhone X, το οποίο και θα είναι σε περιορισμένο αριθμό.

Πρώτο θέμα, η ΤΙΜΗ! Πάντα οι συσκευές της Apple ηταν ακριβές, και ναι πάντα ο ανταγωνισμός ακολουθούσε αυτή την τακτική. Στη συγκεκριμένη όμως συσκευή θεωρώ ότι το παράκανε! Η συσκευή ξεκινάει από τα 1000 ευρώ η πιο χαμηλή έκδοση, δηλαδή με το καπέλο των Ελληνικών εταιρειών πάμε πάνω από 1100 – 1200 ευρώ για την χαμηλή έκδοση.

Εμφάνιση

Έστω λοιπόν ότι το ξεπερνάμε αυτό, γιατί σε ελάχιστους περισσεύουν και οι πιο πολλοί θα στερηθούν πολλά για να το αγοράσουν, αυτό που με εντυπωσίασε σε υπερβολικό βαθμό, και που πάντα θαύμαζα στην Apple είναι το design/εμφάνιση όπως θέλετε πείτε το. Θεωρώ ότι το iPhone X είναι ένα διαμάντι εμφανισιακά. Στο μπροστινό μέρος όλη η επιφάνεια καλύπτεται από οθόνη και δεν έχει πλέον αυτά τα μεγάλα κενά πάνω και κάτω, ενώ επίσης λείπει και το home button, του οποίου τις λειτουργίες τις έχει υιοθετήσει η οθόνη και τα gestures. Προσωπικά, ένα διαμάντι και η θέτει νέα standarts, τα οποία ευτυχώς (ή δυστυχώς) θα ακολουθήσουν και οι άλλοι κατασκευαστές.

Face ID / Ασφάλεια

Όπως είπαμε λοιπόν το home button απουσιάζει από τη νέα συσκευή. Άρα πως ξεκλειδώνει και πως γίνεται το touch id πλέον; Δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά τη θέση του έχει πάρει το Face ID. Ναι, πλέον κοιτάζουμε τη συσκευή και αυτή ξεκλειδώνει. Δεν θα αναφερθώ στο επίπεδο ασφαλείας και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές, γιατί κακά τα ψέμματα έχω εμπιστοσύνη στην Apple ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και το έχει ψάξει πολύ πριν το κυκλοφορήσει. Σε αυτά εξάλλου είναι «μανούλα».

Αναρωτιέμαι απλά τι θα γίνει στην περίπτωση που είναι σκοτάδι; Ναι σίγουρα το έχουν προβλέψει, αλλά εγώ στο δωμάτιο μου δεν μπαίνει ίχνος από φως, πως θα ξεκλειδώσει η συσκευή μου; Θα πρέπει κάθε φορά να ανοίγω την οθόνη για να φωτίζεται το πρόσωπο μου και να ξεκλειδώνει; Αν ναι, τότε θεωρώ ότι πάμε λίγο προς τα πίσω γιατί ένα από τα θετικά του touch id ήταν αυτό! Ότι δεν χρειαζόταν δηλαδή να ξυπνήσεις τη συσκευή για να την ξεκλειδώσεις.

Το τελευταίο ερώτημα που μου ήρθε αμέσως όταν το άκουσα είναι τί γίνεται στην περίπτωση των δίδυμων; Εκεί και οι δύο μοιάζουν υπερβολικά, πως θα αναγνωρίσει λοιπόν η συσκευή πότε πρέπει να ξεκλειδώσει και πότε όχι; Επίσης, σε περίπτωση που για τον χ ή ψ λόγο αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη τότε τι γίνεται ;

Σίγουρα θα μου πείτε ότι θα μπορεί να την ξεκλειδώσει με τον κωδικό, και δεν διαφωνώ καθόλου. Απλά τα παραπάνω είναι κάποια ερωτήματα για το κατά πόσο θα είναι εύχρηστο και πετυχημένο αυτό το χαρακτηριστικό. Περιμένω πάντως να δω τα video με hack του Face ID!

Ξύπνημα συσκευής με άγγιγμα;

Θα ακουμπάμε τη συσκευή και αυτή θα «ξυπνάει»; Και τι θα γίνει αν την έχουμε στην τσέπη ή απλά την κρατάμε στο χέρι μας; Τότε, όπως το σκέφτομαι, θα έχουμε συνεχώς μια ξύπνια συσκευή που θα καταπίνει την μπαταρία πάρα πολύ γρήγορα! Δεν ξέρω αν έχει υλοποιηθεί με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο θα ήθελα όμως να το δω αυτό.

Τα λοιπά

Για την camera της συσκευής δεν θα αναφερθώ, την ξέρουμε την Apple και σε αυτό τον τομέα κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης, δεν θα αναφερθώ σε άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής όπως επεξεργαστή μνήμη RAM και συναφή γιατί κακά τα ψέμματα οι συσκευές της δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι όμως με τέτοιο τρόπο υλοποιημένες, τόσο στο hardware όσο και στο software, που τις κάνουν να έχουν επιδόσεις στο ΘΕΟ!

Ένα από τα καλά που ακούσαμε σήμερα; Ασύρματη φόρτιση! Ναι το iPhone X πλέον φορτίζει ασύρματα.

Γενικά πάντος θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συσκευή έκλεψε τις εντυπώσεις για πολλούς λόγους σήμερα και πολλοί το περιμέναμε πως και πως. Η αλήθεια είναι ότι έφερε πολλά νέα πράγματα τα οποία πλέον θα βλέπουμε σε όλες τις επόμενες ναυαρχίδες γιατί κακά τα ψέμματα η Apple βάζει νέα standarts.

Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας…

Η γενικά βαθμολογία
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *